Diensten

Als SEO Consultant help ik bedrijven om op een strategische manier meer uit zoekmachines te halen.

Wil je jouw Search resultaten verbeteren, eindelijk dat migratietraject doorvoeren of zoek je een inhoudelijk specialist die jouw medewerkers op een hoger SEO of Google Analytics niveau krijgt? Dan ben ik er voor jou!

Al meer dan 20 jaar ben ik actief in online marketing, waarvan ongeveer 5 jaar als zelfstandig consultant. In die jaren heb ik zowel gewerkt met Fortune 500 bedrijven als met lokale mkb-ers en ze geadviseerd hoe ze hun digitale strategie zo goed mogelijk kunnen inzetten om maximaal resultaat uit het internet en voornamelijk zoekmachines te halen. Doordat ik enkele jaren een eigen online bedrijf heb gehad weet ik maar al te goed dat plannen maken nodig is, maar dat het draait om de acties die je onderneemt.

Zoekmachine optimalisatie gaat verder dan het opzetten van een campagne, daarom zal mijn werkwijze ook altijd een strategisch karakter hebben. Je huurt mij echter niet in om enkel spreadsheets te maken of ellenlange documenten te schrijven, maar om resultaten te behalen waar jouw bedrijf iets aan heeft.

Op de volgende manieren kan ik iets voor je bedrijf betekenen:

SEO audits

Om te verbeteren moet je eerst weten waar je nu staat. Met een audit breng ik je huidige SEO positie in kaart en geef op minstens 20 punten advies hoe ze verbeterd kunnen worden. Een volledige SEO audit bevat zowel een technische-, content- als backlinkanalyse, maar kunnen ook als afzonderlijke audits worden uitgevoerd. Een volledige audit heb je al vanaf €4.000,-.

Website migraties

Het verliezen van SEO verkeer door de overgang naar een nieuw CMS of een structuurwijziging is de nachtmerrie van iedere website eigenaar. Website migraties hoeven tegenwoordig echter geen verlies meer op te leveren en kunnen zelfs voor betere posities zorgen, mits goed uitgevoerd. Afgelopen jaren heb ik meerdere bedrijven en sites begeleid bij een website migratie en weet inmiddels hoe je dit op de juiste manier doet. Het meenemen van het team en het consequent werken met een vooraf opgestelde checklist is hierbij essentieel voor een succesvolle overgang. De complexiteit van een migratie is onder andere afhankelijk van de (technische) opbouw van de site, historie en koppelingen met andere systemen. Na een kennismaking en globale inzage in het traject kan ik een prijsopgave doen voor de begeleiding.

SEO project management

Weet je wel wat er moet gebeuren om meer uit SEO te halen, maar worden jij en je team teveel opgeslokt door de waan van de dag? Dan kan ik je helpen om die SEO wijzigingen wèl doorgevoerd te krijgen. Ik heb door de jaren heen met veel teams samengewerkt om zowel in de techniek als content verbeteringen door te voeren en zo tot betere posities te komen. Ik spreek zowel de taal van developers, marketeers als redacteuren en kan op die manier iedereen meekrijgen in de plannen. Doordat ik als externe naast de dagelijkse operatie sta, kan ik me volledig focussen op het realiseren van resultaten. Voor goed SEO project management zijn minimaal 2 dagdelen per week nodig, voor een dagdeel reken ik €400,-.

On-site consultancy

Heb je geen concrete opdracht, maar zoek je vooral iemand die samen met jou kijkt hoe je website kan worden verbeterd om meer bezoek of verkopen te realiseren en dit ook kan (laten) uitvoeren, dan kan ik je als consultant hiermee helpen. Ik kom dan wekelijks bij je op kantoor en samen ontwikkelen we een strategie en maken we een plan van aanpak. In de tijd daarna kan ik veel van de acties zelf uitvoeren of interne- of externe hulp inschakelen als dit beter is voor het resultaat. Om tot echt resultaat te komen is 1 dag per week minimaal nodig, voor 1 volledige dag reken ik €750,-

Google Analytics en Tag Management

Vanuit mijn interesse om te sturen op resultaten vind ik het essentieel dat statistieken correct zijn én de juiste informatie geven. Een goede implementatie van Google Analytics is daarmee een must. Ik heb dit voor diverse klanten gedaan, van kleine projecten om Google Analytics door te lichten tot grote projecten waarbij de volledige bedrijfsbeslissingen worden gemaakt op basis van een mijn inrichting van Google Analytics, implementatie via Tag Manager en reporting met Google Datastudio. Na een kennismaking en inzicht in de wensen en huidige situatie kan ik je een prijsopgave doen om dit traject voor je op te pakken.

Kijk ook eens naar mijn profiel welke opdrachten ik in het verleden al uitgevoerd heb om te zien waar ik je nog meer bij kan helpen.

Meer weten? Stuur me een mail op heini@heinivanbergen.nl of bel 06–10141789!

I employed Heini as a freelancer at Read & View and was a pleasure to work with. After only a short introduction period Heini was very much left alone to do his job (predominently in the field of SEM). He picked it up perfectly and in an organisation sensitive and autonomous way, giving good advice not only when asked for but also by himself. Heini is very knowledgeable about Search Engine Marketing as well as other online marketing tactics, site analytics and website optimization. Heini is very forthcoming, flexible, client oriented, result driven, analytical, and above all “he gets it”, he knows how the ecommerce and online marketing game is played.

Frederik Brouwers, Managing Director Read & View (Sanoma)

Ik heb Heini leren kennen als een vriendelijke, gedreven professional met een onstilbare honger naar kennis en vernieuwing op het gebied van marketing en SEO. Met een hoge mate van autonomie en een gezonde dosis humor heeft hij tal van projecten tot een goed einde gebracht en structurele verbeteringen doorgevoerd.

Bart Dekker, CPO 123test BV