Over mij

Hoi!

Als Search Consultant help ik bedrijven om meer uit zoekmachines te halen. Zo zorg ik met audits van de huidige situatie voor een duidelijk vertrekpunt. Vanuit dit vertrekpunt en de mogelijkheden in de markt kom ik tot een search-strategie met een concreet plan van aanpak. Mijn kracht is om deze aanpak niet alleen op papier te zetten, maar ook samen met het team daadwerkelijk te realiseren en resultaten te behalen.

Door mensen waar ik mee werk word ik omschreven als een echte professional, iemand die zijn verantwoordelijkheid neemt, zorgvuldig is, veel werk kan verzetten, scherp en analytisch is.

Mijn manier van werken kenmerkt zich vooral door op een onderbouwde en doordachte manier resultaten te behalen. Ik wil graag samen met anderen voor de lange termijn iets goeds neerzetten en achterlaten.

In het verleden heb ik diverse managementrollen gehad bij online marketing bureaus, SEO gedaan voor zowel MKB als multinationals, mijn eigen (online) bedrijf in kinderkleding gerund, online marketingafdelingen opgezet en een volledig nieuw (online) bedrijf in de foodsector mee opgezet.

Recente opdrachten

Dit zijn enkele opdrachten die ik de laatste tijd heb uitgevoerd:

 • Opzetten en uitvoeren van SEO- en productstrategie voor volledig nieuwe productlijn in internationale assessment markt.
 • Optimalisatie van content en interne linkstrategie binnen zeer concurrerende telecommarkt.
 • Project management en inhoudelijke SEO ondersteuning van volledige herstructurering van websites.
 • Migratie van bestaande Google Analytics implementatie van high-traffic sites naar Google Tag Manager.
 • Advies en kennisoverdracht SEO en SEA.
 • Volledige shopmigratie naar Shopify.

Als spreker actief op

 • SMX London;
 • SES Amsterdam;
 • Search Marketing Insights.

Geblogd voor

 • Emerce;
 • Marketingfacts;
 • Twinkle.

Specialiteiten

SEO, Google Analytics, Google Tag Manager, projectmanagement, Google Ads, conversie optimalisatie, Online strategie. 

Privé

Ik woon in het mooie Nijmegen, ben getrouwd met Lonneke en trotse vader van twee zoons, Tim en Stijn. Je kunt me regelmatig vinden op het voetbalveld bij mijn zoons, of op de tribune bij NEC. Ik loop graag hard door de mooie omgeving van Nijmegen en kan daarna prima genieten van een speciaal biertje met vrienden. Ik ben gek op gadgets en het aan elkaar knopen van al deze online technologie. Kan me helemaal verliezen in het uitpluizen van problemen.

Contact

Ik sta er altijd voor open om interessante mensen te ontmoeten en van gedachten te wisselen onder het genot van een dubbele espresso. Je kunt me bereiken op heini@heinivanbergen.nl of +31(0)6 101 41 789

Heini en ik hebben nauw samengewerkt op enkele van onze Key accounts. Hij is rustig, slim, houdt zijn hoofd koel in stressvolle tijden, hij neemt zijn verantwoordelijkheid en hij zorgt er simpelweg voor dat ’the job gets done’. Hij weet zijn brede kennis van SEO op een prettige manier over te brengen op zijn collega’s en klanten. Ik heb dan ook veel van hem geleerd. Een bijzonder prettige kerel om mee samen te werken.

Judith Franken, Digital Projectmanager